mercredi, mai 9

Jak jsem chtel doplnit..

..nejdriv jsem chtel doplnit tim, jak jsem byl na seminari, kterej zaridila organizace, co se o me by dobrovolnika ve Francii stara. Mluvilo se o valce v Alziru - s Alziranem a Francouzem, o osudu jedny vesnicky, kterej byl podobnej Lidicim, az na to, ze de Gaulle ji nechal stat, aby slouzila jako svedectvi, a tim, se se nevi, proc ji Nemci nechali vyhladit, o tom jak jeden clovek unikl smrti, o tom jak zapalili kostel a obrovskej kovovej zvon se roztavil ale drevena zpovednice zustala stat.(Pro fotografy: tak fotogenicky misto jsem asi v zivote nevidel, kostry baraku, polorozpadly kamna, zrezively autaky ze tricatejch let, zkorodovany kostry posteli, no zkratka kdo bude chtit tak uvidi, mam celej film). O tom jak jedna francouzska rodina ubytovala za valky sestiletou zidovku. O francouzkym odboji, a jeho akterech, a obetech. Chtel jsem psat o tom, jak jsme byli v Angouleme, kolibce napadu komiksu, o tom jak jsem vyfotil film na brehu Atlantiku, o tom jak uzasny byly vlny, jak jsem se koupal, o tom jak jsme hrali fotbal na plazi, o tom jak jsem poprvy spal v klastere, o tom jak jsem hledal freetekno party a konecne o tom jak jsme u pomniku odbojaru, ktery byli zastreleni komemorovali to, co se tam stalo, o tom jak mi bylo gratulovano k nasi minidivadelni hre a memu hereckemu vykonu. O tom jak jsme cetli basne a basnik se nam rozplakal. Proste o tydnu zazitku, nametu ke kontemplaci jak nasrano.
Pak jsem chtel doplnit tim, jak nam na tuberkulozu zemrel jeden z nejoblibenejsich a "nejpravejsich" bezdomovcu u nas ve foyer, o Francisovi neboli Marseiller.
Jindy jsem chtel doplnit o tom jak se prozivalo druhy kolo voleb(zar par stovek aut shorelo, zas par policajtu bylo zraneno, zas par lidi vzatejch do vazby, zas par vzletnejch proslovu vzdy koncicich Vive la Republique! Vive la France).
Jindy zas o tom, jak jsem si asi hodku a pul povidal o ekonomickym konceptu La Decroissance Soutenable s Fabienem.
Ale nedoplnil jsem.

2 Comments:

Anonymous Anonyme said...

ale doplnil. schtj

5:21 PM

 
Anonymous Anonyme said...

Francs Tireurs Partisans?

2:34 PM

 

Enregistrer un commentaire

<< Home