samedi, février 10

Veci se hybou, zacina se blyskat na lepsi casy..

..11:15 jsem zasel na Lost Highway, v ramci Lynchova minifestivalu. Pak silenej den v praci viz dale. V deset patnact jsem vyrazil smer ICAM, kde pracuje Andreas a Ewa, na sraz. Leo rika, mame problem. A ja co? Klice? Nemame? Mame ale ty spatny, ale je tady zenska co se vo to stara, tak to zkusime s ni. Tipam cigo. Hledame temer potme dvere. Klic te zeny pasuje. Tri zvetsovaky, jeden s barevnou hlavou, milion vanicek, tepla lazen, merak intenzity barev, dve atelierovy svetla, vahy, tanky, chemikalie, testament z roku 2005, binzety, valecku, hodiny proste vse co je potreba v labo foto. Leo, ja a Andreas a nejakaAlice, nebo jak, chcem oprasit labofoto v ICAMU. A vypada to nadejne, kdyz zas ta zena zamkla dvere a ja si od Lea vzal camelku, rozpovidal jsem ho. Rikal, ze mame docela nadeji, ze uz v tom umi chodit, ze uz je tu tri roky a ze uz par projektu zaridil. Ptam se jaky, a on ze opravnu kol, ktera nakonec nedopadla a pak ze zprovoznil fitko, a dostal jako grant asi 1000 euro. Rikal ze by rad vyjednal pro labofoto, par fotaku, nejaky digitaly, komp a nejakej programek, to ze ma jako cil. A ze to vypada dobre i proto, ze prvni impuls sel z vedeni. V patek je porada, mame prinyst seznam, co je potreba. Do dvou, max tri tydnu by mely byt vyvolany prvni fotky. Jsme ctyri, nikdo z nich nevi jak se to dela, takze si vyhledam potrebnou slovni zasobu(a propos mam ze sebe radost, od odjezdu sester jsem zacal neco delat, od 3 ledna, kdy odjely do predvcerejska to dela 36 dni, zvlad jsem 474 slovicek, to mi dava 13 slovicek denne, coz je fer. Este tady budu zhruba 200 dni, kdyz to takhle pujde dal, mel bych zvladout kolem 2500 slovicek). Budu branej jako externi, klicovej spolupracovnik. A budu se snazit nejak pozdeji az bude jasno a hotovo tam procpat i Agniezku, ktera by taky rada smrdela od ustalovace a vyvojky.
A ted stinna stranka vcerejsiho dne. Vracel jsem se rozcarovan z Lost Highway, otevrela mi Valerie, ktera je u nas na stazi, vramci studia. Zasrana kurva, nic nez slapka nejsi pro me. Rve na ni o 15 minut pozdeji Artur, Polak, co tu je od myho prijezdu. Psal jsem co se stalo mezi nim a jeho rodinou? Stojim za Valerii, nenecham je dva o samote, Valeri to bere statecne, Carole zacina kricet na Artura, ze to, co se stalo venku nas nezajima, Artur ale neposloucha a opakuje furt tu svou, ze sni byl dva mesice a ze ted ho nechala a ze je to jen kuli tomu, ze nema prachy a auto. Me pak polsky vypravi, jak to bylo, ze ji "jebal kazdej den" atp. Rikam mu ze mu neverim, a on se dusuje, ze je to pravda. Pak se vecer od Jeana-Luca dozvidam, ze je to pravda, ze spolu byli dva mesice. Nasledne se Arturovi omlouvam a menim mineni na Valerii.
Dneska myti nadobi mel umejt José(portugalec milujici fotbal, strasne krici, pije, kouri travu, je mu kol 40, rad ze srandy provokuje a sere ho, kdyz Jean-Claud odflakava kucharinu), mel odejit predvcirem na privat, nepodarilo se, nevim proc. A tak byl nastvanej asi popil. Zdalo se mu, ze je nejak vic nadobi a tak si voteviral hubu, tak jsem se s nim trochu pohadal, on si pak sel stezovat Carole, ale nakonec jsme si poprali dobrou noc a vsechno je v pohode. Ale, to byla prvni kapka, druha prisla spolecne s Brahimem, takovej arab, na prvni pohled zlej, zatrpklej, fakt toho o nem moc nevim. Semtam se objevi a my ho na noc nechame prespat, pije jak duha. Ted ho opustila slecna, opravnene kuli jeho prchlivosti a tak se napil a vsechna zluc se v nem jen varila. Pak zacal rvat na Didieho, ze je zkurvysyn a aby vojebal svou matku(cestinarky odpusti), to se pak opakovalo u par lidi, nesel zklidnit, tak ho bejvalej boxer Jean-Luc vyved ven a myslim ze mu asi par vrazil, nebylo by to poprvy, a on to vcerejsi vecer fakt prehanel... Pak se spolu vratili, Brahim jak beranek. Pak jsem si este povidal s Fredem o otci Brahima, o nem a tak, a pak Fredo rikal, ze si na nej chce par lidi od nas pockat.