mardi, août 14

Jeden z poslednich veceru...

..zitra varim rajskou omacku, 4 kila masa, a knedliky pro 30 lidi, pecu 3 jablecny zaviny, drzte palce. Za prvy jsem to nikdy nedelal, za druhy mam z Parizskyho vikendu solidne zacinajici rymu(rozumej zacpanej nos a nedejchas, rozumej necejtis) spalenej jazyk, pac jsem chtel ochutnat parecek primo z panvicky. Je mi divne, vubec si neuvedomuju ze odjizdim, ani se mi nejak nechce s nikym loucit, chci proste odjet. A hlavne si nasadit svoje felliniovky(rozumej brejle co sem si koupil na parizskym blesaku).

vendredi, août 10

Tak trochu doplnime..

..tak co kouka se este nekdo, jestli Vojat este plodi? Je pravda ze od urcity doby se to nejak zlomilo a dost jsem na blog kaslal. Takze co se stalo? Byl jsem na prazdninach v Praze, nevidel jsem vsechny co jsem videt chtel, videl jsem vlasten jen rodice, babicku, Natalku, Klarku, Kachnu a jeho kamarady. Ale uzil jsem si to paradne. Zadny skvele objevujici, dobre vypravejici se prazdniny ale prazdniny obycejne, mestacke ale presto znacne krasne, chodil jsem do letniho kina, pekl boruvkovy a svestkovy kolace, zalejval kazdej vecer zahradu, vyvolaval fotky(mam z nich celkem radost), a libal se a pil vino pred seserelou Prahou, koupil si vysoceintelektualni surealisticky casopis, kterej jsem skoro ani neotevrel a nebo se jen tak prochazel a hral si na francouzskyho turistu s anglickym prizvukem. Nechal jsem si od babicky vypravet, proc se jeji dcery nemaj rady ba co vic, ze spolu nemluvi, o mejch aristokratickejch korenech v Polsku. Pak jsme opatrne vlozili do batohu zpopelneneho dedu a prevezli ho na Pardubicky hrbitov.

Zpatky jsem jel s tridnim nepritelem cislo jedna, na jeho vizitce stoji: Vojtech Brychta Structured Credit Trading, The Royal Bank of Scotland, zacal s ekonomkou v praze, odjel na erasmus do Francie, pak v Parizi studoval nejakou elitni obchodni skolu a diky tomu ted obchoduje s pojistenim firem(nebo tak necim, snazil se mi to vysvetlit, nic jsem nepochopil), palil to pres Nemecko a Lucemburk se svoji nepeknou nechytrou slecnou ve svy cerveny audine, oblecenej podle posledni mody(ruzovy tricko a seprany kalhoty), obcas vytah neco zajimavyho, pekne dokazal povypravet o tgv. Celkem sympatak, me bezdomovci ochudili a jeho ochudily cisla o spolecny zajimavy debaty. No nic, dovez me az pres barak, takze jsem srdecne podekoval a zamaval.

Pak prijeli kamosi: Tomas&Evka a Dan&Nikola(Trnka ze skautu mami a sestry, to je svet malej co...). Prijeli z Amstru kde se spravne nakladali, a zevlili. A tak jsme pokracovali, lezli po stromech ve Vaubanskejch zahradach, pili sangriu, prohledavali popelnice u mekacu a u Quicku delali modni sou na skvote, spali do 12, proste prazdninova romance.

A ted se chylim ke konci, chylim se ke konci postu, ke konci pobytu v Lille na severu Francie, je to divny, reknu Vam. Rekli byste: vem si priklad z Kachny, udelal rozlucku a nic neresil. No jo, jenomze ja s tema bezdakama byl rok, s Fabienem jsem byl rok, daleko komplexnejsi rok nez co prozil Kachna, mam udelat darecek, mam jit s Aurelii na pivo, i kdyz to ze zacatku vzdycky v komunikaci vazne, i kdyz nejsme fakt dobri kamaradi ale jen dva lidi co k sobe maj blizko? Co s Fabienem, kterej me srdecne dvakrat pozval k sobe a staral se o me tak, ze jsem se cejtil obravdu stastne? Stacilo to, jak jsem se choval po celej rok, bylo to videt z myho chovani, ze je mi taky blizkej, nebo to chce nejakou tecku, nejak podtrhnout to, proc si ho vazim, ze jsem byl stastnej? Pretezko mes amis.